Christian Eirik Johnsen, Trondheim/Norge.

Hur länge har du åkt med Kraftstaven och vilken av modellerna använder du? Hur mycket längre är Kraftstaven i jämförelse med den gamla raka staven?

Har åkt med Kraftstaven i to somrar og en vinter. Stavene som jeg bruker mest, CE12, er 2cm lengre enn den gamle, men jeg tenker å legge inn 2cm ekstra, å prøve ut dette. Det er meget kuppert terreng der jeg bor, så CE27 blir brukt mer sjelden.

Vilka största förtjänster/fördelar/vinster tycker du att staven har gett dig? Har du förbättrat åktider osv?

Min personlige rekord i Vasaloppet er en plass nr. 162 for tre år siden, vi får se om den rekroden ryker med CE27 til vinteren.

Upplever du att det är behagligare/mindre tröttsamt när du åker långlopp?

Den største gevinsten for min del, i klassisk, er at stavisettet kommer langt fram, med albuene nært staven. Jeg får godt ”heng” på stavene. CE27 har jeg åkt for lite med, men kommer å bruke dem i Vasaloppet til vinteren. I skøyting er det en stor fordel at man slipper at staven settes foran skien i 1’an. (Padling).

Har du haft skadeproblem som du har blivit av med?

Jeg har vært plaget med *betennelse i håndlettet (spesielt etter hvert Vasalopp jeg har åkt førut). Betennelsene i håndledd forsvant helt sist vinter. (*inflammation i handleden)

Kan du tänka dig börja åka med en rak stav igen?

Har prøvd å gå tilbake til rak stav, men det føles ikke bra.

Hilsen Christian