Martin Larsson

Flitig motionär från Skellefteå. Tidigare aktiv skidåkare. Deltar på många av de lokala långloppen förutom Vasaloppsåkandet.

Hur länge har du åkt med Kraftstaven och vilken av modellerna använder du? Hur mycket längre är Kraftstaven i jämförelse med den gamla raka staven?
Testade Kraftstaven till rullskidor sommaren 2007 och även med lite olika stavar under kroken vintern 2007-2008. Köpte till slut ett eget ex hösten 2008. Har efter en del experimenterande landat på en 8cm längre stav.

Vilka största förtjänster/fördelar/vinster tycker du att staven har gett dig? Har du förbättrat åktider osv?

Förbättrade åktiderna i tex. Vasaloppet 2010 med en dryg halvtimme jmf med 2006, men det kan också bero på att jag fått fler ”skidår i kroppen” sedan min omstart som skidåkare 2004.

Har du haft skadeproblem som du har blivit av med?
Nej.

Upplever du att det är behagligare/mindre tröttsamt när du åker långlopp?

Jag tycker att jag har en mer avslappnad åkstil med större utväxling. En ”drygare” åkstil.

Kan du tänka dig börja åka med en rak stav igen?
Man ska aldrig säga aldrig, men det känns inte så nu. Det händer att jag lånar ut min Kraftstav och använder ”lånarens” raka stav och det tar inte mer än några kilometer innan man vant sig vid rak stav och vice versa, men det är vid sådana tillfällen som jag kan uppleva att jag ”stressar” lite mer i stakningen.