Jon Brännström med fighting face.

Jon körde ospårat Nordenskiöldsloppet för alla andra!

Här är grabben som har pannben!

2016-04-10 07.48.41

Jon med fighting face!

När Jon Brännström igår genomförde Nordenskiöldsloppet var det med en erfarenhet som de andra åkarna inte hade! Jon och en kamrat körde all 22 milen i ospårad terräng redan förra året! De fick söka sig fram i terrängen och utnyttja skoterspår och skare mm. Så årets utmaning var ingen match alls för Jon.

Årets tid blev 13:53:02

Erik 24 timmars

Erik Wikström – Världsrekord på 24 timmars

Bloggaren och elitmotionären Erik Wikström, som har ett flertal toppplaceringar i World Cup tävlingar lyckades igår sätta ett nytt världsrekord på 24-timmars lopp.

Det nya rekordet lyder på 438,575 km dvs nära 44 mil på en 400-meters bana!

Erik körde större delen av loppet med Kraftstaven CE12 som var 10 cm längre än  den stavlängd han har på raka stavar. Erik är 187 cm lång och körde med 167 cm långa Kraftstavar. Han började dock med ”Staffanstaven” men gav upp den efter 6-7 timmar då han fick ont i handlederna. De sista 17 timmarna körde han med Kraftstaven CE12 och Erik tycker bla att det avlastade handlederna och att han slapp blåsor.

Vi hoppas att vi kan publicera en intervju med Erik så fort som det är möjligt. Där kommer vi att ge dig Eriks tankar om Kraftstaven i långlopp.

Erik har haft tankar på att köra Vasaloppet med Kraftstaven. Han har tidigare kört två rullskidssäsonger på dom och han berättar på sin hemsida att han kört bra med i Ramsau i den sk ”Pichlerbacken”.

Vill du läsa om loppet kan du här få Eriks eget inlägg på sin hemsida.

http://erikwickstrom.se/

Video

Vill du se videon från loppet så får du här en länk till videoreferatet. Kraftstaven syns i bild vid 1:47, 1:30 och 1:08 (tid som är kvar av referatet).

https://www.facebook.com/skiclassics/

Erik Wikström

Klas kom på 43:e plats i Årefjällsloppet

Klas kom på 43:e plats i Årefjällsloppet som är ett Ski Classic lopp.

Det är en normal placering för Klas sett till årets resultat.

Men…detta efter bara några få träningspass med Kraftstaven CE12.

Klas tyckte att första milen kändes bra men att han borde skapat sig en bättre position längre fram. Efterhand så blev Klas framför allt trött i lattisimus och delar av triceps.

Förklaringen torde vara att Kraftstaven belastar musklerna lite annorlunda och reaktionen var väntad. Ryggmusklerna aktiveras mera med Kraftstaven samt armbågsvinkeln gör att triceps får en annan belastning.

Trots tröttheten så gjorde Klas ett bra lopp och med mer träning med CE12 så kommer nog resultaten. Klas valde att köra med staven därför att han har känt att den framför allt är bättre i motlut samt att en längre stav är bättre i långlopp.

Vann gjorde Johan Kjölstad.

Roslagsloppet 2016 Tingelöf

Ulf blev bäste Kraftstavsåkare i årets Vasalopp

Ulf blev bäste Kraftstavsåkare i årets Vasalopp. Han blev 245:a totalt och åker numer i H40. Bästa placering hade Ulf 2007 då han blev 50:e. Ulf körde i år med Kraftstaven CE12.

Ett 30-tal åkare åkte med Kraftstavar i årets lopp. Ganska jämn fördelning mellan CE12 och CE27. Antalet åkare med CE12 har ökat markant de sista åren.

IMAG0072[1][1]

DEMO under Vasaloppsveckan i Mora!

Du är välkommen att prova Kraftstaven under Vasaloppsveckan.

Vi finns på Mora skidstadion i 3-dagar.

Torsdag 0ch Fredag den 27-28 februari 10.00 -19.00

Lördag den 1 mars ca 10.00 – 18.00

Vill du boka tid så ring 070-5139911 eller maila på bolerner@gmail.com

Kraftstaven

Ulf Tingelöf klar för elitledet i Vasaloppet.

Äntligen har tävlingssäsongen startat och man hittar Kraftstavsåkare i resultatslistorna.

Ulf Tingelöf har efter lite tung försäsong kvalifierat sig till elitledet i Vasaloppet. Det efter  2 12:e placeringar i Harsa Ski Maraton samt Engelbrektsloppet.

I Stråkenloppet vann Tobias Westman H40 och i H50 kom Torvald Gunnarsson 3:a och är därmed uppe i 3:e startledet vid snart 60 års ålder…bra gjort! Torvald har efter att han börjat med KraftstavarCE27 tagit medalj i varje Vasalopp..så var fallet inte innan!

I Vildmannaloppet gjorde Victor Carlsson en bra debut på Kraftstavar CE12 där han blev 23:a.

Vill du göra ditt bästa Vasalopp så köp dig en Kraftstav, då orkar du pressa tiderna mellan 20 – 50 minuter.

Hör av dig till oss så kan du få låna en Kraftstav och prova!