Bertil Hult – Ny fart i åkningen

Jag är nu inne på mitt andra skidår med Kraftstaven och jag kan väl säga att jag känner mig tio år yngre i spåret. Fart och helt nytt tryck i stakåkningen. Dels så stakar jag mycket mer och klarar alla svaga motlut med stakning vilket jag inte klarade förut.

Mina stavar är 166 cm och jag är 185 lång, har kört med 168 cm först men det stämmer bättre nu i diagonalåkningen med 166 cm.

Den stora skillnaden nu är att farten ökat när det är lättåkt och jag hade min bästa tid förra året på vasaloppet, 55 år gammal, mitt 14:e lopp och ca 40 minuter snabbare än året före. Och det var en skön känsla att orka staka ordentligt de sista milen från Hökberg när de flestas armar kroknat.Det är andra muskelgrupper som kommer med när man kör med kraftstaven men efter lite inledanden träningsvärk så är det inga problem med armbågar och handleder som jag hade förut. Det går att staka långa sträckor med bra tryck utan att bli stum.

Så efter 2 säsonger så är i alla fall jag övertygad fan av kraftstaven och kan inte tänka mig att köra med de vanliga stickorna igen.

Vi syns i spåret!

Bertil